GRONINGEN 2021

PLEIN AIR 2021 Schildercursus in Groningen

1-IMG_1552

Een mooi schilder vakantie  op een historische lokatie midden in het Groninger landschap vlak buiten de stad.

 

24 tot en met 28 augustus 2021

Joost Doornik, ervaren en gedreven docent aan de Klassieke academie in Groningen, geeft gedurende vijf dagen een MASTERCLASS schilderen in Groningen.

Bij 4 deelnemers zal Joost Doornik de cursus aanbieden.

DE LOCATIE

De locatie is een 180 jaar oude rietgedekte stijlboerderij met een fraaie tuin aan de rand van de stad Groningen van de familie van Haaften aan de Paddepoelsterweg 11 in Groningen. De nadruk ligt op het buiten schilderen, ter plekke, aan het Reitdiep, bij Dorkwerd of een van de vele plekken waar ook de Ploegschilders hun inspiratie opdeden.

LES OPZET

De professionaliteit van de docent en het geringe aantal cursisten (min 4 max 7) garanderen een cursus op niveau. Gewerkt wordt met olieverf of acryl. Ook kan naar wens met aquarelverf geschilderd worden.

Het is raadzaam om zoveel mogelijk eigen schildermateriaal en een schilderezel mee te brengen. De mogelijkheid bestaat om benodigd materiaal te kopen.

"Briesje" Joost Doornik
"Briesje" Joost Doornik

MAALTIJDEN EN CONSUMPTIES

Lunch en versnaperingen De koffie en de lunch zijn goed verzorgd. Als het weer het toelaat wordt er in de tuin geluncht, of picknicken we het op Groninger land. Op vrijdag middag gebruiken we een gezamenlijke en gezellige lunch in Garnwerd aan het Reitdiep. Voor overnachtingen kunt u zelf een keuze maken uit de vele bed&breakfast mogelijkheden in de provincie Groningen.

DATA

De schilder cursus wordt gegeven van 24 augustus tot en met 28 augustus.

INTRODUCTIE

De introductie is op maandagochtend om 10.30 uur en begint met een kennismaking met koffie en cake. Daarna volgt de informatie over het weekverloop en de werkwijze. De cursus eindigt op vrijdagmiddag met een werkbespreking.

DE KOSTEN

voor de cursus, inclusief de maaltijden : € 525,-
   
   

Bij aanmelding is een aanbetaling van 50 % van de totale som verschuldigd, welk bedrag kan worden overgemaakt op bankrekening NL82 INGB 0661 5853 95 t.n.v. Joost Doornik

Het resterende bedrag kan voor aanvang van de cursus per bank worden overgemaakt of bij aankomst contant worden voldaan.

AANMELDINGEN

per email bij joostdoornik@hotmail.com
   
   
   
   
Of telefonisch : Joost Doornik : 050-5730631 of 06-25365576
   

Aanmelden kan via joostdoornik@hotmail.com

IMAG0512
Cursisten aan het werk in de tuin