ITALIE BOLSENA 2024

 

img_085
"Hortensia's Bolsena"Joost Doornik

PLEIN AIR

Schilderen met Joost Doornik en Adri Wolters

Plein air schildercursus in Italië.

Joost Doornik, ervaren docent aan de Klassieke Academie in Groningen, geeft gedurende 6 dagen samen met Adri Wolters een MASTERCLASS schilderen aan het Lago di Bolsena in Italië. Adri Wolters heeft na haar opleiding aan de ABK Minerva jarenlange ervaring opgebouwd als teken- en schilderdocent.

De locatie :

De locatie is een oud sfeervol huis met tuin midden in het stadje Bolsena, gelegen bij het centrale plein met een prachtig uitzicht over de stad en het azuurblauwe meer.

We gaan de hele week buiten schilderen, aan het meer en in het historische landschap rond Bolsena.

Lesopzet:

De ruime ervaring op het gebied van teken- en schilderles van de docenten en het geringe aantal cursisten garanderen een cursus op niveau. Gewerkt wordt met olieverf zowel als met acryl. Bij hoge buitentemperaturen wordt acryl evenwel afgeraden.

imag0860

Schildermaterialen :

Alle benodigde materialen en schilder-ezels worden ter beschikking gesteld. Tijdig voor vertrek wordt hierover met iedere cursist contact opgenomen. U hoeft zelf weinig materiaal mee te nemen. Ook bestaat de mogelijkheid om bij ons ter plekke schildermaterialen aan te schaffen.

We begeleiden iedereen op zijn of haar eigen niveau.  Genoeg reden waarom deze cursus voor beginners zowel als voor gevorderden geschikt is. Ook meereizende partners kunnen hier volop genieten.

Joost Doornik en Adri Wolters

De Docenten:

Joost Doornik

Adri Wolters.

imag0856

Het verblijf en de maaltijden :

Het sfeervolle huis heeft een woonvertrek, complete doch eenvoudige slaapkamers en gedeelde badkamers. U verblijft er op basis van vol pension, d.w.z. een ontbijtbuffet en een gezamenlijke Italiaanse avondmaaltijd, zo mogelijk op het eigen terras met uitzicht over het meer. Dranken zijn voor eigen rekening. Ook wordt u verrast met een avondeten op een bijzondere locatie. Uiteraard zullen wij u Orvieto laten zien !!

Tussen de middag wordt voor een lunchpakket gezorgd of wordt er gepicknickt.

imag0824

De data

De schildercursus wordt gegeven van 4 juni tot en met 9 juni 2023 ( 6 cursusdagen).

Start programma dinsdagmorgen 4 juni om 10 uur. De cursisten zijn welkom op 3 juni vanaf 17 uur. Einde cursus programma zondag 9 juni om 16 uur. Het is eventueel mogelijk een extra nacht te verblijven tot 10 juni (10 uur)

Vervoer:

Behalve uiteraard de mogelijkheid om met eigen vervoer te gaan, zullen de meeste cursisten willen vliegen en is het verstandig om tijdig een vlucht te boeken naar Rome ( Fiumincino). Wij hebben de verschillende mogelijkheden onderzocht en kunnen u hierbij behulpzaam zijn. Wacht hiermee niet te lang want nu zijn de tarieven nog redelijk. (KLM).

Er is een goede treinverbinding van Rome naar het station van Orvieto ( eveneens 2 ½ uur).

Van het vliegveld met de auto naar Bolsena is ongeveer 2 ½ uur. Een auto huren op het vliegveld van Rome is een goede optie.

Wil je milieu bewuster reizen dan kun je tegenwoordig ook de (nacht) trein naar Firenze nemen. In Firenze neem je de regionale trein naar Orvieto alwaar we je van het station kunnen ophalen.

imag0829

De kosten voor de cursus zijn € 1.300,-

Dit bedrag is inclusief ontbijt, lunch en diner ( exclusief dranken) en een, naar verkiezing, één- of tweepersoons slaapkamer, gedurende de duur van de cursus,

uitgaande van 6 cursusdagen en 6 of 7 overnachtingen.

Het cursusbedrag is exclusief de reiskosten.

Opgave

Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u van ons een bevestiging met een rekening, programma en materiaallijst.

Betaling

Bij aanmelding is een aanbetaling van 50 % verschuldigd, zijnde 650,- over te maken op de bankrekening van de administratie :  NL82 INGB 0661 5853 95  Dhr J Doornik onder vermelding van Plein air Italië 2023.

Het resterende bedrag ad 650,- is verschuldigd vóór aanvang van de cursus of mag ook na aankomst voldaan worden.

Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering wordt door ons sterk aangeraden.

Aanmeldingen :

Per e-mail bij joostdoornik@hotmail.com

557086_l

Of telefonisch : Joost Doornik : 06-25365576

imag0853